12-1030x775

Nieuwe webmail client, RainLoop!

Al een tijdje waren we bij Dezignus aan het kijken naar een waardige vervanger voor onze webmail clients, niet dat ze niet voldeden maar er was toch iets wat veel beter kon vonden we. Ook al is Roundcube een zeer veel gebruikte webmail client, het ontbrak domweg aan een responsive versie als je de client opende op een tablet of smartphone.

Na toch lang zoeken hebben we de keus laten vallen op RainLoop.

In tegenstelling tot bijvoorbeeld Roundcube is RainLoop geen volledige opensource-software. Je hebt een gratis Community edition (uitgegeven onder de AGPLv3-licentie) en een betaalde variant. De exacte verschillen tussen beide versies vind je in deze tabel.

Dezignus gebruikt de standard edition. Je vindt RainLoop onder jedomeinnaam.ext/webmail.

Roundcube hebben we nog niet helemaal verwijderd, nee zeker niet, echter het vergt iets meer moeite op srv1 vindt je roundcube op https://srv1.kyzoe.be en op wp3 staat roundcube op https://wp3.kyzoe.be  om te zien op welke server je site wordt gehost is het voldoende om het volgende in te tikken:

https://jedomeinnaam:2222 je wordt dan automatisch doorgeschakeld naar de server waar je op staat. in ons geval https://wp3.kyzoe.be:2222 de laatste getallen verwijder je en vervang je door /roundcube in ons geval wordt het https://wp3.kyzoe.be/roundcube

Handtekening instellen in Rainloop.

Sommige mensen zullen misschien zich afvragen hoe ze in Rainloop een Email handtekening instellen, wel dat doe je op deze manier:

  1. Wanneer je ingelogd bent op rainloop kun je rechts naar instellingen gaan.
  2. Onder het tabje Algemeen zie je je mail adres staan.
  3. Als je klikt op het email adres dan komt je in het venster om de handtekening in te stellen.
  4. Zodra je het naar wens hebt ingevuld kun je op bijwerken klikken en dan is het ingesteld!
Tags: geen tags

Reacties zijn gesloten.